Welcome To Forum #Pahang

webmaster.webchat.org
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 kisah seorang yang ketagih irc

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zerg



Number of posts : 20
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 3:09 am

anep (bukan nama sebenar) ialah seorang jejaka yg boleh tahan kacaknya mempunyai satu hobi yang agak luar biasa bagi org2 yang kurang celik IT.
akan tetapi, beliau tersangatlah celik IT sehingga beliau tidak boleh meninggalkan PCnya hatta pergi ke bilik air sekalipun.
pada suatu hari, anep mencariČ ruangan chat yang paling best.lalu, anep pun surf la dekat yahoo.com. lalu result searchnya tu keluarlah info tentang irc.dengan rakusnya anep pun mengdownload lah installer mIRC yang ada di www.mirc.com.
selepas anep mengdownload installer tersebut. anep pun menginstall mIRC tersebut.
selepas habis anep menginstall, anep.. cuba utk connect di server efnet.
*ralat: kisah ini, bermula pada tahun 1996*
dengan jayanya anep dpt memasuki jaringan chat di server efnet, lalu anep pun memasuki channel #kampung & #mamak..
lalu anep...
Back to top Go down
View user profile
N70



Number of posts : 2
Age : 31
Localisation : Pahang & Johor
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 3:25 am

anep pun meregister kan nickname pertama nya aku^budak_macho .... kess kess kess...setelah meregisterkan nickname tersebut.... anep pun telah di pm oleh satu nick girlie iaitu pinky^gurlz.... setelah acap berbual dari sehari ke sehari, pinky^gurlz itu memberitahu nama nya pada anep ini iaitu sally.... setelah lama perkenalan mereka di IRC.mereka membuat plan utk berjumpa.. tempat pertemuan pertama mereka adalah di KLCC. anep pun bergegas ke KLCC semata2 untuk berjumpa dengan si sally... setelah tiba di lokasi, anep pun menelefon sally,suara ya yg serak2 basah melemahkan jantung anep.... setelah sally berada dihadapan anep.... anep tergamam........ kerana sally adalah PONDAN .... hehehehhe dan yang sebenar nya sally itu adalah SALIM.kess kess kess... sejak dari itu anep still berkawan dengan SALIM ( SALLY ) sehingga lah anep bertambah maju dan mendapat nama BUSINESS... dan anep lebih dikenali adalah seorang lelaki pencinta lelaki... sejak itu...........bersambung
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/khaizad
kizoe



Number of posts : 134
Localisation : Cheras,lepih,kuantay,temeloh,jerantet
Registration date : 2007-03-30

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 3:34 am

sejak itu bermula kisah rakus anep atau lebih dikenali dengan anne<-- (nama jambu)...
Back to top Go down
View user profile
Mugen



Number of posts : 254
Age : 25
Localisation : Temerloh
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 4:52 am

skang beliau telah jumpe satu pekerjaan di irc .
iaitu ..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/muzakir
zerg



Number of posts : 20
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 4:55 am

lalu anne, lepak dichannel #nyah dan #sayangabang
die kerap bersembang di channel berbanding private msg ( wah anne skg da tak layam pm? majuČ )

lama kelamaan founder kedua2 channel tersebut telah memberi anne status operator die channel tersebut.
sejak itu, anne kenal apa itu kuasa irc.

semenjak anne bergelar operator di channel itu, ramailah kaum2 sejenisnya yg gemar berdamping dengan anne, kerana mereka boleh mengepow anne operator. sebab anne ialah SOP
Back to top Go down
View user profile
Mugen



Number of posts : 254
Age : 25
Localisation : Temerloh
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 5:03 am

anne pon menjadi2 dan ingin mencari operator chenel2 yg besor2 .
kemudian ...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/muzakir
zerg



Number of posts : 20
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 5:10 am

kemudian tak sempat anne nak begger, efnet akill ip malaysia...
lalu anne
Back to top Go down
View user profile
Mugen



Number of posts : 254
Age : 25
Localisation : Temerloh
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 5:12 am

lalu anne menukar server . ke server webchat .
kemudian . Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/muzakir
zerg



Number of posts : 20
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 5:16 am

eh
bukan dalnet ke dulu?
webchat mana bukak 96?
wakakakaka
Back to top Go down
View user profile
Mugen



Number of posts : 254
Age : 25
Localisation : Temerloh
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 5:18 am

layan la . Smile .

huahua .

sambung la ..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/muzakir
zerg



Number of posts : 20
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 5:19 am

layan pe?
gilak kaw ni
Back to top Go down
View user profile
Mugen



Number of posts : 254
Age : 25
Localisation : Temerloh
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 5:20 am

ala .
sambung la kesah tadi .

adoi2 .
aok ni .
otok sotong tol ar .
Very Happy .

lalu anne menukar server . ke server Dalnet .
kemudian .
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/muzakir
k



Number of posts : 22
Age : 31
Localisation : Temerloh Pahang Darul Makmur
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 6:12 am

kemudian anne pon memula kan langkah baru di server dalnet..dengan mengregister nick anne^yg^baik^hati....bersambung
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/bussinc
Mugen



Number of posts : 254
Age : 25
Localisation : Temerloh
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 07, 2007 12:30 pm

kini anne join rum kampung ngn pahang .
dgn lantasnye anne berchating . lalu ...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/muzakir
Founder
Admin


Number of posts : 149
Localisation : Pahang Darul Makmur
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Tue Apr 10, 2007 1:21 am

dalnet pun ban ip malaysia terpaksa la beliau menukar kan lagi sekali server irc dia
Back to top Go down
View user profile http://pahang.top-forum.net
Mugen



Number of posts : 254
Age : 25
Localisation : Temerloh
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Fri Apr 13, 2007 12:37 pm

lalu anne menukar server ??? ?
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/muzakir
kizoe



Number of posts : 134
Localisation : Cheras,lepih,kuantay,temeloh,jerantet
Registration date : 2007-03-30

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sat Apr 14, 2007 5:54 am

di sever baru anne masih join #abgsayang .. lalu Mugen mgr cenel tesebut yang jatuh pada anne mengankat anne sebagai sop.. dengan kuasa yang anne ada..
Back to top Go down
View user profile
Mugen



Number of posts : 254
Age : 25
Localisation : Temerloh
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Fri Apr 20, 2007 1:00 am

anne menban owg sesuke ati .
Smile .

lalu .
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/muzakir
angeldream
Admin


Number of posts : 3
Age : 31
Localisation : Jb Mod City
Registration date : 2007-04-06

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sun May 20, 2007 3:13 am

semakin lama nick anne menjadi buah mulut di kalangan penggemar irc, ramai yg mengatakan anne ni otai mirc. satu hari rumah anne blackout, anne yg sangat ketagih mirc ni hingga mempunyai jolokan nama mircstoner pegi la ke cc yg terdekat sambil air liur nya meleleh dan dia menggigil kesejukan... dia pun , on pc , masuk cenel #sayangabang balik. tetiba..
Back to top Go down
View user profile http://myspace.com/angeldream
kizoe



Number of posts : 134
Localisation : Cheras,lepih,kuantay,temeloh,jerantet
Registration date : 2007-03-30

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Wed May 23, 2007 5:38 am

tetiba cc tersebut juga blackout... lalu ..... Razz
Back to top Go down
View user profile
zerg



Number of posts : 20
Registration date : 2007-03-31

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Wed Oct 15, 2008 2:25 pm

lalu anne pun frust tak dpt men irc da, kesian anne.
kemudian...
Back to top Go down
View user profile
santacruz



Number of posts : 7
Age : 32
Localisation : Damansara
Registration date : 2007-04-01

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Sun Oct 19, 2008 2:48 am

kemudian anne pon cuba utk meminjam pc jirannye iaitu pak leman semata-mata hanya utk connect mirc die sanggup buat apa saja sampai sanggup menggadaikan maruah dan nyawanya.. ketika asyik anne melayan mirc iaitu di channel kesukaannya #sayangabang tiba-tiba pc pak leman buat hal stuck,jam,hang.. anne pon resah kerisauan bukan kerana pc pak leman yg rosak tetapi kerana mircnya yg terdc tadi.. anne menggigil dah peluh membasahi badannye.. selepas itu..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/santacruz7
Founder
Admin


Number of posts : 149
Localisation : Pahang Darul Makmur
Registration date : 2007-03-29

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Fri Nov 07, 2008 2:33 am

server irc yang dimaksudkan ialah /sever irc.ape.kejadah.korang.merepek.org maka ...
Back to top Go down
View user profile http://pahang.top-forum.net
EidDA-H



Number of posts : 55
Registration date : 2008-04-30

PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Wed Dec 17, 2008 7:00 am

rupanya anne silap taip nama server. bukannya pc pak leman stuck.. cuma unable to connect je

pak leman usha anne dari belakang waktu anne online dan...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kisah seorang yang ketagih irc   Today at 12:19 pm

Back to top Go down
 
kisah seorang yang ketagih irc
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Yang Wenli vs Universal
» Yang Zing (Cosmic Dragons) Arrived to TCG!
» Yang Zing Deck
» Yang Zing help
» Yang Zing Anti Meta Skill Deck

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome To Forum #Pahang :: Umum :: lawak-
Jump to: