Welcome To Forum #Pahang

webmaster.webchat.org
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Isu serius rokok seludup/kretek

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
montyashley



Number of posts : 18
Registration date : 2012-04-18

PostSubject: Isu serius rokok seludup/kretek   Mon Dec 09, 2013 10:59 am

http://says.com/my/news/rokok-tak-sah-john-diseludup-dan-bukan-hasil-malaysia - info yang perlu diketahui semua.

Ak rasa kegiatan seludup rokok nie perlu dihentikan serta merta dah. Bukti pon dh tunjukkan yg miliki rokok kretek ni dh kira jenayah apatah beli lagi..

Taubat dh... baik sekarang dr terlambat karang..
Nasihat ak kpd semua, jgn diharapkan murah tapi ingat juga kandungan tu, xde siapa tau ape yg mereka letak dalam..
ish...geli ak rasa..
Back to top Go down
View user profile
annely



Number of posts : 27
Registration date : 2012-08-05

PostSubject: Re: Isu serius rokok seludup/kretek   Tue Dec 10, 2013 8:04 am

aku ingat agi dulu rokok dunhill sekotak baru rm6 …..sekarang tengok lahh kengajaan kasi tekan kaw2 punya….
Berapa skang? Rm12 kot….xmampu dah wei.. benti jelah merokok

http://www.beritaterkini.my/kenaikan-harga-rokok-naik-2013
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Isu serius rokok seludup/kretek   Wed Dec 11, 2013 8:21 am

Rokok tu bkn jenayah lh… kwn ak dh isap rokok murah bertahun tahun dh, tak kan dia plk nk menjahanamkn komuniti ? tul ? tp, biar betul rokok putih ni sumber pendapatan pengganas. Isu serius tu gak.. kalo nye pun, stakat 4 inggit sekotak nk dpt untung brape lah kan...
Back to top Go down
View user profile
barley



Number of posts : 22
Registration date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Isu serius rokok seludup/kretek   Thu Dec 12, 2013 1:19 am

Korang tahu tak kalo ditangkap memiliki rokok murah/palsu ni akn kena denda 10 ribu ringgit dan juga penjara ha ? Sbb harga rokok naik pun disbbkan permintaan yg tinggi dlm pasaran oleh pekerja2 asing. Tp yg penting tu kesihatan lah pun kena dijaga kan…nk rokok takpe, tapi jgnlah rokok benda palsu kn…
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Isu serius rokok seludup/kretek   Thu Dec 12, 2013 9:20 pm

Data nie xtepat kot…heloooo…..
Ni semua poyooooooo… politik jeeeeee
Rasanya mcm tak tepat sgt je fakta nie…. Rokok rm4 inggit..yg untung dia berapa je sgt dpt tolong pengganas……………. rasa mcm nie kelakar lahhhh…….
Murah rokok nie..sbb tu kerajaan xbg beli …xada cukai.. ;p
Back to top Go down
View user profile
aprilstucked



Number of posts : 27
Registration date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Isu serius rokok seludup/kretek   Fri Dec 13, 2013 6:03 pm

ni nasihat.... santa 

stop beli rokok haram mcm nie… siapa pengeluar dia??? kalau beli duit kita kemana???
kita xtahu pun kannn????…. Dah lah jgn support rokok seludup mcm nie….

Fikir baik2 sblom beli....mmg lah rokok biasa tu mahal.... nk jimat jgn hisap rokok lohhhhh

Kita slalu complain pasal Negara kita….banyak jenayah.. so korg xpayah lah jadi penyumbang
Membeli rokok seludup ni pun dikira jenayah gak lah ….. apa daaaaa......

xpaham lah aku
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: Isu serius rokok seludup/kretek   Sat Dec 14, 2013 11:09 am

rokok murah nie dulu aku pernah beli.... boleh lah

Boleh than lahh murah… sbb ramai ckp buatan msia….. janji asappppp….. tapi susah lah beza sbb kt kotak Dia mmg mcm ori Siap ada Malaysian Stamp Duty Paid' lagi...

mcm mana nk beza????

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Isu serius rokok seludup/kretek   Today at 11:00 pm

Back to top Go down
 
Isu serius rokok seludup/kretek
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome To Forum #Pahang :: Umum :: Semasa-
Jump to: