Welcome To Forum #Pahang

webmaster.webchat.org
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Telco˛ mempromosi plan..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
montyashley



Number of posts : 18
Registration date : 2012-04-18

PostSubject: Telco˛ mempromosi plan..   Mon Apr 04, 2016 3:38 am

bnyak dah telco bagi plan yang bagus˛, sehingga org pon dah naik pening nk pilih mna satu.. hahhaha!! lagi dorng lawan lagi lah pengguna dpat untung, tp aku tak pasti skrng telco ape yang bagus, nk try pakai postpaid ni..
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Mon Apr 04, 2016 3:40 am

montyashley wrote:
bnyak dah telco bagi plan yang bagus˛, sehingga org pon dah naik pening nk pilih mna satu.. hahhaha!! lagi dorng lawan lagi lah pengguna dpat untung, tp aku tak pasti skrng telco ape yang bagus, nk try pakai postpaid ni..

haahha!! bnyak sgt ea, telco skrng bagi promosi hebat, tp sume yang hebat˛ tuh tak sehebat celcom, promosi celcom lebih baik dr yang lain..
Back to top Go down
View user profile
montyashley



Number of posts : 18
Registration date : 2012-04-18

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Mon Apr 04, 2016 9:46 pm

kooimin87 wrote:
haahha!! bnyak sgt ea, telco skrng bagi promosi hebat, tp sume yang hebat˛ tuh tak sehebat celcom, promosi celcom lebih baik dr yang lain..

knp cakap celcom plak? ape yang best postpaid celcom skrng nie? plan lain ape bezenya? ermm
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Mon Apr 04, 2016 9:47 pm

montyashley wrote:
knp cakap celcom plak? ape yang best postpaid celcom skrng nie? plan lain ape bezenya? ermm

postpaid celcom Dia bagi 10 GB data, pelan lain kebnyakan cuma 7 data malah ade yang kurang dari 7 GB.. baik amik yang banyak data je kan.. lagi untung!!
Back to top Go down
View user profile
montyashley



Number of posts : 18
Registration date : 2012-04-18

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Mon Apr 04, 2016 9:48 pm

kooimin87 wrote:
postpaid celcom Dia bagi 10 GB data, pelan lain kebnyakan cuma 7 data malah ade yang kurang dari 7 GB.. baik amik yang banyak data je kan.. lagi untung!!

ohh bezenya bnyak data, tp klau data bnyak-2 tak abes tak guna jugak aku rase, membazir kan.. data bnyak mesti mahal kne bayar, hahaha!!
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Mon Apr 04, 2016 9:51 pm

montyashley wrote:
ohh bezenya bnyak data, tp klau data bnyak-2 tak abes tak guna jugak aku rase, membazir kan.. data bnyak mesti mahal kne bayar, hahaha!!

kau penah dengar tak first gold? first gold plan under celcom. dia punya data bnyak, tp dia boley tunde data yang tak abes bulan ni, pergi ke bulan depan, maximum data 5 GB je boley bawak ke bulan depan, so istilah membazir takde kot, pelan lain takde yang boley carry forward data mcm ni..
Back to top Go down
View user profile
montyashley



Number of posts : 18
Registration date : 2012-04-18

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Mon Apr 04, 2016 9:52 pm

kooimin87 wrote:
kau penah dengar tak first gold? first gold plan under celcom. dia punya data bnyak, tp dia boley tunde data yang tak abes bulan ni, pergi ke bulan depan, maximum data 5 GB je boley bawak ke bulan depan, so istilah membazir takde kot, pelan lain takde yang boley carry forward data mcm ni..

ushhh menarik, carry forward ea, hahaha!! bulan-2 bayar ke mcm mne ni? telco lain memang tak de yang mcm ni aku rase, sbb tak penah dengar, ni 1st time aku dengar celcom ade buat mcm ni..
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 05, 2016 9:40 pm

rasanya pelan celcom ni mahal bulan-2 klau Umobile cuma 70 sebulan.. dapat 7 GB takpe asalkn murah bulanan dia, tak pening kepale, 7 GB pon dah bnyak bg aku..
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Wed Apr 06, 2016 9:06 pm

kristylove wrote:
rasanya pelan celcom ni mahal bulan-2 klau Umobile cuma 70 sebulan.. dapat 7 GB takpe asalkn murah bulanan dia, tak pening kepale, 7 GB pon dah bnyak bg aku..

klau bnyak pon, klau tak abes xleh gak, mcm celcom ade carry foward, and kelebihan celcom dgn pelan lain, celcom first gold boley call dan sms kat sume talian unlimited.. setakat ni antre sume syarikat telemunikasi, celcom lebih berjaya dari segi promotion..
Back to top Go down
View user profile
montyashley



Number of posts : 18
Registration date : 2012-04-18

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Wed Apr 06, 2016 9:09 pm

celcom first gold plan call sume no lain dari celcom free ekh? baru aku tahu.. hahahha!! sbb kwn-2 aku bnyak no pelik˛ dorng pakai, kdng-2 aku nk call pikir jugak ade kedit ke tak aku , takut mahal Razz.. mcm mne dgn coverage celcom ni? luas ke tak, takut dpt 2G je nnti.. hehehee!!
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Thu Apr 07, 2016 7:25 pm

montyashley wrote:
celcom first gold plan call sume no lain dari celcom free ekh? baru aku tahu.. hahahha!! sbb kwn-2 aku bnyak no pelik˛ dorng pakai, kdng-2 aku nk call pikir jugak ade kedit ke tak aku , takut mahal Razz.. mcm mne dgn coverage celcom ni? luas ke tak, takut dpt  2G je nnti.. hehehee!!

bukan tuh je!! celcom pon ade muzik free, yonder muzik unlimited.. bagi aku best yonder ni, bnyak lagu yang terbaru ade Razz nnti klau dah gune share lah pendapat balik ea ..
Back to top Go down
View user profile
annely



Number of posts : 27
Registration date : 2012-08-05

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 2:48 am

What a Face aww cakk.. hahahahaa nah layan iklan ni, hihihiih.. korng kenal kan achey pelawak ni?

Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 2:54 am

gila tak kenal si bising ni, dia punya suara nyaring gila bila buat lawak, tapi nyanyi pon best suare mcm ni.. org pelawak bila nk promote pon jadi lawak lah jadinya.. hahaha, terbaik lah..
Back to top Go down
View user profile
annely



Number of posts : 27
Registration date : 2012-08-05

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 2:56 am

hahhaha biaselah tuh, dah ditakdirkan jadi pelawak Smile boley menghiburkan hati kite gak, mcm first gold plan pon same, boley hiburkan hati dengan tawaran yang di beri Razz
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 2:57 am

yupz enjoy pakai first gold berbanding plan seblom ni, aku berhibur dgn yonder yang diberi, kih kih kih.. data pon lebih dari ckup untuk aku Very Happy
Back to top Go down
View user profile
annely



Number of posts : 27
Registration date : 2012-08-05

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 2:58 am

ape ade hal pasal data tuh!! celcom je plan yang boley carry forward, aku punya yonder muzik ade lagi 8 bulan unlimited, baru 4 bulan kan laggan first gold tapi rase mcm sekjap je.. ermmm, takut plak abes unlimited yg di beri oleh celcom. hahaaa
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 3:00 am

kau rase kejap sebb kau seronok guna plan tuh, mcm belajar lah, klau best dengan subjek tuh rase sekjap je belajar, mcm tak puas, tp bila tak suke subjek tuh, ternanti-nanti bila nk abes. hahahaha.. lame lagi 8 bulan, gunakan sebaik mungkin, aku pon rase tak membazir dgn celom, data aku yg terlebih selalu aku guna kan bulan berikutnya..
Back to top Go down
View user profile
annely



Number of posts : 27
Registration date : 2012-08-05

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 3:01 am

kau sebut pasal blja, aku nk bagi anak sedare aku pakai plan ni, dia tuh asik takde line je bila aku call atau pon whatsapp, hahhaa, kesian plak rase..
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 3:02 am

satu2nya anak sedare ke tuh? sayg lebih je bunyi dari cerite kau ni, takde adik ekh? hehee, bagi je lah, dia pkai plan ape sampai takde line.. first gold ade tundakan tempoh sampai 31 mei ni, baik pergi langgan sebelom terlambat.
Back to top Go down
View user profile
barley



Number of posts : 22
Registration date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Tue Apr 26, 2016 3:04 am

hahahahaa, achey jadi duta ke ape ni? plan first gold kan dah abes 31 march, aku amik plan digi ritu sbb plan first gold dah abes ,same jugak mcm first gold
Back to top Go down
View user profile
annely



Number of posts : 27
Registration date : 2012-08-05

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Thu Apr 28, 2016 1:34 am

Barley ohhh barley, mesti tak tahu yang celcom dah panjang kan tempoh first gold.. klau tak mesti kau amik first gold kan, DG memang bagi 10GB data jugak, tapi tak sama mcm first gold beb, celcom first gold ade carry foward plan lain mane ade, dan kebnyakkan kan plan coverage diorng tuh tak berape kuat.. bagi aku celcom first gold aku boley update game lagi bila2 masa dan dimana aku nk pergi sbb aku tak risaukan tentang coverage celcom.
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Thu Apr 28, 2016 8:08 pm

coverage stabil tuh penting nk main game ok, klau lain tak ok asyik nk putus je, susah nk main game Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Telco˛ mempromosi plan..   Today at 10:55 pm

Back to top Go down
 
Telco˛ mempromosi plan..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» President Herman Cain’s 999 Plan In Action
» G-bites a similar plan
» Bad Boy ! "The Plan"
» RC 049 flying wing plan?????
» Qubool hai: Tanveer reveals Zoya's Murder Plan!!!! Spoiler News

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome To Forum #Pahang :: Selamat Datang Ke Forum #Pahang :: MIRC-
Jump to: