Welcome To Forum #Pahang

webmaster.webchat.org
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Masalah roaming yg berleluasa

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Masalah roaming yg berleluasa   Mon May 30, 2016 1:30 am

Aku ade masalah yg sgt membengangkan aku..
hari tu aku pergi indonesia, dan roaming dia sgt la teruk!
line putus2.. kalau org wassap aku hari ni, aku akan dapat esk
lembab kannn?? so, aku ingt nak tukar plan roaming yg munasabah siket..
tolong akuuuu!!
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Mon May 30, 2016 3:04 am

wowwwww... mcm besar sgt je masalahnya.. hahaha
mcm mana boleh jadi mcm tu?
ko x try call telco center yg ko pakai ke
tanya sbab apa?
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Mon May 30, 2016 9:20 pm

hmmm... try la call dulu..
i pun penah kena jugak tau
tapi i call dorg x balas langsung bila tanya knp kan..
terus i tukar telco lain.. i merajuk dgn dorang
Back to top Go down
View user profile
montyashley



Number of posts : 18
Registration date : 2012-04-18

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Tue May 31, 2016 3:04 am

hmm.. kalu kaki travel, mesti nak kene tau roaming yg kuat babe..
i backpackers je.. pegi mcm2 negara tapi tak ade plak masalah
mcm u nie.. maybe u kene tukar telco plan lain laa..
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Tue May 31, 2016 3:30 am

montyashley wrote:
hmm.. kalu kaki travel, mesti nak kene tau roaming yg kuat babe..
i backpackers je.. pegi mcm2 negara tapi tak ade plak masalah
mcm u nie.. maybe u kene tukar telco plan lain laa..

aku baru nak berjinak2 la babe dlm travel2 nie
sebab tu la aku tak tau sgt nak pakai plan ape, roaming ape bgus..
so, kalau aku nak tukar gi plan telco lain, ape yg ok?
Back to top Go down
View user profile
catwang



Number of posts : 13
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Tue May 31, 2016 3:41 am

cuba lah pakai u mobile..
sebab u mobile ni telco yg paling murah sekali
dekat malaysia ni tau..
i guna umobile boleh travel mane2 je yg i suka
u mobile ada rm 10/day dan rm 36/day murah kan
Back to top Go down
View user profile
barley



Number of posts : 22
Registration date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Tue May 31, 2016 8:40 pm

I dulu pun ada masalah mcm u jugak
tapi sejak member2 i semua recomend kan i guna wonderoam ni
bil tak ade la byk mane pun.. hehe
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Wed Jun 01, 2016 2:44 am

boleh tahan la wonderoam ni..
i baru balik dari macau i pakai wonderoam ni je la
line laju je.. kalau nak suruh recomend, yes i do..
murah pun boleh tahan..
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 25
Registration date : 2012-08-03

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Wed Jun 01, 2016 8:50 pm

popolan wrote:
boleh tahan la wonderoam ni..
i baru balik dari macau i pakai wonderoam ni je la
line laju je.. kalau nak suruh recomend, yes i do..
murah pun boleh tahan..
ouh ye ke... berapa harga dia?
ape benefits yg kite akn dpt klu guna wonderoam tu?
almaklum laa dah x tahan bile tgk bil tu mahal.. hahaha
Back to top Go down
View user profile
annely



Number of posts : 27
Registration date : 2012-08-05

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Thu Jun 02, 2016 1:38 am

hurmmmmm... poyo je semua pakat ramai2 nak pegi travel la ape la
ckp pegi london la, africa la ape la pdahal dok cuti kt lngkawi je..
puihh! mnyampah ak orng mcm gini..
Back to top Go down
View user profile
montyashley



Number of posts : 18
Registration date : 2012-04-18

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Thu Jun 02, 2016 3:27 am

annely wrote:
hurmmmmm... poyo je semua pakat ramai2 nak pegi travel la ape la
ckp pegi london la, africa la ape la pdahal dok cuti kt lngkawi je..
puihh! mnyampah ak orng mcm gini..

haaaiiihh.. kalau awk tu setakat travel kt sni2 je tak payah la sibuk..
kiteorg memang kaki travel luar negara.. kiteorg perlukan roaming yg bagus
then tak bagi byk masalah.. nnti awk kalau dpt pergi travel one fine day, jgn sibuk2 tnye roaming ape
yg bgus ye.. silap2 hari bulan, awk bkak balik thread ni n pkai wonderoam... puuftttt... lol!
Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Thu Jun 02, 2016 8:47 pm

miniang wrote:
popolan wrote:
boleh tahan la wonderoam ni..
i baru balik dari macau i pakai wonderoam ni je la
line laju je.. kalau nak suruh recomend, yes i do..
murah pun boleh tahan..
ouh ye ke... berapa harga dia?
ape benefits yg kite akn dpt klu guna wonderoam tu?
almaklum laa dah x tahan bile tgk bil tu mahal.. hahaha

harga kalau sehari je rm 38.. kalau nak seminggu boleh rm 138 tpi few country je yg boleh guna..
rm 138 tu dapat 3 GB internet & unlimited calls & sms..
tapii!! rm 38 tu same je cume 500 MB je kot dpt.. sebab sehari kan..
sape yg pkai first platinum je boleh pkai pakej2 mcm gini..
kalau nak x paham jugak, i bagi link.. hahaha

https://www.celcom.com.my/personal/plans/international_roaming/internet38?lav=1363348674699&cop=1360826523383
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Fri Jun 03, 2016 1:36 am

ohhhh.... baru first time ak dgr psal wonderoam ni
data roaming rupenye.. hahaha
sooo out dated meyhh..
nanti boleh la ak rekemen dgn member2 ak yg nak pegi overseas..
Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah roaming yg berleluasa   Today at 10:57 am

Back to top Go down
 
Masalah roaming yg berleluasa
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Live Roaming Camera Feed at LAC premiere
» Roaming Knight XV Century (75mm Pegaso Models)
» Roaming the West(erns)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome To Forum #Pahang :: Umum :: Semasa-
Jump to: