Welcome To Forum #Pahang

webmaster.webchat.org
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Tue May 31, 2016 3:41 am

celcom ada pelan baru yg dipanggil 1st platinum? ada yg nak tahu atau minat? dengar kata ia lebih baik dari 1st gold
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 3:59 am

dua dua pelan pun tak penah dengar.boleh share?
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:01 am

boleh....pelan 1st gold bagi 10GB data manakala platinum bagi 18GB data...xD
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:02 am

berapa pelan itu? pelan postpaidkan?
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:04 am

platinum RM150 manakala yg gold tu RM80....yg platinum lebih mahal kerana datanya dan juga carry forwardnya.....xD
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:06 am

platinum mahallah.carry forward itu apa?
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:12 am

carry forward tu bawak data bulan ni ke bulan depan...tapi carry forward utk pelan ini hanya utk data hari minggu...xD oh ya...hari minggu bagi 9Gb & 9GB lagi utk hari hujung minggu...xD pelan ini bukan mahal sangat kerana ia bagi iflix dan yonder yg tiada batas(unlimited)...haha
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:15 am

oh,patutlah.tapi iflix bukan macam astro ke? dan yonder itu apa?
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:17 am

ya....iflix tu sama je dgn astro....dan yonder tu app utk dengar muzik....seperti spotify....kedua2 app ini akan menjadi free jika guna pelan ini....tapi iflix selama setahun je....
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:20 am

teh,call tiada? jika guna call kena bayar lebih? setiap minit berapa?
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 4:24 am

ada unlimited call semua talian...xD oh ya....sms juga termasuk....smsnya juga kepada semua talian dan tidak terhad juga...xD
Back to top Go down
View user profile
barley



Number of posts : 22
Registration date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 9:22 pm

popolan wrote:
ya....iflix tu sama je dgn astro....dan yonder tu app utk dengar muzik....seperti spotify....kedua2 app ini akan menjadi free jika guna pelan ini....tapi iflix selama setahun je....

iflix tu tak same dgn astra lah... semua drama luar negara
bosan
Back to top Go down
View user profile
barley



Number of posts : 22
Registration date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Wed Jun 01, 2016 9:25 pm

kristylove wrote:
platinum mahallah.carry forward itu apa?
memang mahal.
guna gold atau digi 80 lebih berbaloi
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Thu Jun 02, 2016 3:26 am

barley wrote:
popolan wrote:
ya....iflix tu sama je dgn astro....dan yonder tu app utk dengar muzik....seperti spotify....kedua2 app ini akan menjadi free jika guna pelan ini....tapi iflix selama setahun je....

iflix tu tak same dgn astra lah... semua drama luar negara
bosan

haha.....ya...iflix tu utk tengok drama luar dan juga filem2 luar negara...maaf utk kaitkannya dengan astro...hahaha....tapi ada yg menarik juga....xD
Back to top Go down
View user profile
popolan



Number of posts : 32
Registration date : 2012-08-13

PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Thu Jun 02, 2016 3:28 am

barley wrote:
kristylove wrote:
platinum mahallah.carry forward itu apa?
memang mahal.
guna gold atau digi 80 lebih berbaloi

betul juga....1st gold dah cukup dah...tapi ada orang yg guna banyak data....platinum sesuailah utk mereka...haha
jika guna data dengan cermat dan bersederhanaan....1st gold dah sangat mencukupi dah...xD
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?   Today at 10:55 pm

Back to top Go down
 
Pelan terbaru celcom Platinum? Best ke?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 8 ACDelco 41-932 Professional Platinum spark plugs
» WTTF: 2011 Bowman Platinum. Needs inside
» WTTF: 2011 Bowman Chrome or Bowman Platinum of the players inside
» Pokemon Platinum Mini Games!
» Lots of 2011 Bowman Platinum For trade

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome To Forum #Pahang :: Umum :: Semasa-
Jump to: