Welcome To Forum #Pahang

webmaster.webchat.org
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 celcom postpaid plan bagus tak?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aprilstucked



Number of posts : 27
Registration date : 2012-04-21

PostSubject: celcom postpaid plan bagus tak?   Fri Oct 28, 2016 9:12 am

sekarang i nak tukar prepaid to postaid, nak tahu celcom plan yang mana satu bagus untuk seorang pelajar..
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Mon Oct 31, 2016 1:12 am

aprilstucked wrote:
sekarang i nak tukar prepaid to postaid, nak tahu celcom plan yang mana satu bagus untuk seorang pelajar..

hmmm hebatnye u nak pakai postpaid sedangkan student lagi..
i pun still pakai prepaid tauuuu hahahaha kalau prepaid i boleh suggest la
Back to top Go down
View user profile
annely



Number of posts : 27
Registration date : 2012-08-05

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Mon Oct 31, 2016 2:41 am

apew salahnyew sebab prepaid kalaw beli data internet, dah tak bolew call org haha
tapi sebelum tu nak tau jugak bajet u dalam sbulan berapa yg u mampu byar?
Back to top Go down
View user profile
kooimin87



Number of posts : 20
Registration date : 2012-06-30

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Tue Nov 01, 2016 5:47 am

prepaid you nak topup lebih untuk beli data dan untuk call....tapi postpaid celcom first gold sebulan hanya RM80 dapat unlimited call dan internet data...tapi kadang kala celcomline akan lambat dikit di kawasan tertentu...
Back to top Go down
View user profile
sallyyap



Number of posts : 3
Registration date : 2016-10-20

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Tue Nov 01, 2016 8:31 pm

aprilstucked wrote:
sekarang i nak tukar prepaid to postaid, nak tahu celcom plan yang mana satu bagus untuk seorang pelajar..

Masa I belajar, I guna Umob punya tenet. Laju pun laju. Lagipun student kan kena pakai banyak data. So Umob offer tenet malam pun besar GB dia. I bayar sebulan RM 68 untuk 12GB data. 7GB siang 5GB malam. Free youtube. Hohoho. rabbit
Back to top Go down
View user profile
barley



Number of posts : 22
Registration date : 2012-04-20

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Wed Nov 02, 2016 7:10 am

sallyyap wrote:

Masa I belajar, I guna Umob punya tenet. Laju pun laju. Lagipun student kan kena pakai banyak data. So Umob offer tenet malam pun besar GB dia. I bayar sebulan RM 68 untuk 12GB data. 7GB siang 5GB malam. Free youtube. Hohoho. rabbit

tapi UM punye coverage ade tempat yg slow and ade yg x dpt lngsung line dia... so, UM out of the list hahahaha.. lagi pun tambah bape ringgit je, u boleh dpt 20GB tau postpaid first gold by celcom... siap unlimited call to all network dah jimat kat situ
Back to top Go down
View user profile
sallyyap



Number of posts : 3
Registration date : 2016-10-20

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Wed Nov 02, 2016 8:30 pm

barley wrote:
sallyyap wrote:

Masa I belajar, I guna Umob punya tenet. Laju pun laju. Lagipun student kan kena pakai banyak data. So Umob offer tenet malam pun besar GB dia. I bayar sebulan RM 68 untuk 12GB data. 7GB siang 5GB malam. Free youtube. Hohoho. rabbit

tapi UM punye coverage ade tempat yg slow and ade yg x dpt lngsung line dia... so, UM out of the list hahahaha.. lagi pun tambah bape ringgit je, u boleh dpt 20GB tau postpaid first gold by celcom... siap unlimited call to all network dah jimat kat situ

Hahahahah. Umob pun ada free call. Alaaa, I guna Umob kat KL jee pun. Kalau kat kampung I still guna line Celcom tapi amek weekly punya jaa time tu. Ada dua sim kann. Cuma sekarang jee I guna Umob sebab dah stay sini. Smile
Back to top Go down
View user profile
kulaiman



Number of posts : 2
Registration date : 2016-10-14

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Wed Nov 02, 2016 8:41 pm

kooimin87 wrote:
prepaid you nak topup lebih untuk beli data dan untuk call....tapi postpaid celcom first gold sebulan hanya †RM80 dapat unlimited call dan internet data...tapi kadang kala celcomline akan lambat dikit di kawasan tertentu...

Mhl ye postpaid. Gna prepaid jela. Sng.
Ad duit tpap xde duit xtpap. Laughing
Back to top Go down
View user profile
kristylove



Number of posts : 47
Registration date : 2012-04-19

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Wed Nov 02, 2016 9:03 pm

terima kasih bagi tau pelan celcom yang murah ni... tolong saya jimat banyak
Back to top Go down
View user profile
thomasim87



Number of posts : 5
Registration date : 2012-07-04

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Wed Nov 02, 2016 9:10 pm

celcom plan bagus ni ...unlimited call, unlimited doanlod music, data pun banyak tu...data xguna lagi boleh bawake bulan depan...lagi baik guna plan tu
Back to top Go down
View user profile
thomasim87



Number of posts : 5
Registration date : 2012-07-04

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Wed Nov 02, 2016 9:18 pm

sekarang i pun guna plan ni, memang line celcom cepat lagi pun ada 5gb data boleh bawa ke bulan depan.
Back to top Go down
View user profile
aprilstucked



Number of posts : 27
Registration date : 2012-04-21

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Fri Nov 04, 2016 2:01 am

kalau you guna banyak data bolehlah fikir guna celcom postpaid sebab kalau guna prepaid nak beli data pun mahal sangat..postpaid lagi ada unlimited call
Back to top Go down
View user profile
aprilstucked



Number of posts : 27
Registration date : 2012-04-21

PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Fri Nov 04, 2016 2:09 am

guna postpaid ,setiap bulan hanya bayar harga tetap tu ...postpaid xde masalah
..xpayah takut hari ni nombor simdah expired xxboleh guna data macam tu...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: celcom postpaid plan bagus tak?   Today at 10:58 am

Back to top Go down
 
celcom postpaid plan bagus tak?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» President Herman Cainís 999 Plan In Action
» G-bites a similar plan
» Bad Boy ! "The Plan"
» RC 049 flying wing plan?????
» Qubool hai: Tanveer reveals Zoya's Murder Plan!!!! Spoiler News

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome To Forum #Pahang :: Selamat Datang Ke Forum #Pahang :: MIRC-
Jump to: